Този фотоалбум изразява погледът на младите хора към проблемите на тяхната общност. С очите на правозащитници те изследват различни теми, които смятат за важни и нуждаещи се от внимание, съпричастност и спешни мерки за подобряване на живота както на уязвими групи от населението, така и на общността като цяло.

Правата на човека през обектива е проект, който насърчава младите хора да изследват правата на човека. Този проект, създаден от фондация „Партньори – България“ и Академия по права на човека, Норвегия, работи в подкрепа на учители и образователни експерти в общността, които не само се грижат за образованието на децата, но и ги окуражават да създават промяна, да говорят и работят за света, в който искат да живеят. Това е един активен творчески подход към правата на човека във време, когато децата по света все повече се вълнуват от проблеми като бедността, климатичните промени и неравенството. Чрез камерата младежите разкриват проявите на различни видове дискриминация и несправедливост.

Автори са ученици от Благоевград, Гоце Делчев, Монтана, Вършец и София.

Съдържанието на този фотоалбум е резултат от партньорството между екипите на Фондация „Партньори – България“ и Академия по права на човека, Норвегия. Изработено е в рамките на проект Правата на човека през обектива.  Автори на фотографиите са  ученици от  Благоевград, Гоце Делчев, Монтана, Вършец и София.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Фонд „Активни граждани България“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Фондация „Партньори – България“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд „Активни граждани България“.    www.activecitizensfund.bg

Фотоалбумът може да бъде изтеглен оттук: http://humanrights-education.org/wp-content/uploads/2023/10/Photoalbum-digital-version.pdf